U wilt fraaie vormgeving, ontwerp of architectuur en binnen uw bouwbudget? Vanuit verschillende disciplines denken wij met u mee.

In de ontwerpstudio van JK HOUSES werken we met een team waar alle benodigde disciplines voor elk project aanwezig zijn. U heeft één aanspreekpunt en dat maakt elk project efficiënt.
U kunt bij ons terecht voor; Woningbouw (verbouw en nieuwbouw), projectbouw, utiliteitsbouw, industriële gebouwen en stedenbouw.
Mochten we disciplines niet in huis hebben dan wordt dit door externe partijen waar we ervaring mee hebben aangeboden.
In de ontwerpstudio ontwerpen we zelf of samen met erkende architecten.
Wij verzorgen uw bouwaanvraag, bestek, bouwfysica, constructie advies / berekeningen en brandveiligheidsonderzoek.

Samen met u, gaan we via een heldere werkwijze, uw plannen realiseren.

Uw project begint met een gedegen bouwkundig advies.
Ontwerpen is een belangrijk onderdeel in het advies maar het gaat veel verder.
Uw programma van eisen, wensen en budget bepalen welke kant het advies op gaat.
Samen met u kijken wij of het mogelijk is om het gewenste resultaat te krijgen.

U kunt bij ons terecht voor allerlei ontwerpen; stedenbouwkundig, gebouwen tot stijlvolle interieurontwerpen.
We beginnen met de schetsfase gecombineerd met een kostenraming en dit resulteert tot een definitief ontwerp die we voorleggen bij de gemeente voor vooroverleg welstand en toetsing bestemmingsplan. Het ontwerpteam en architecten hebben liefde voor hun vak en denken graag met u mee.

Programma van eisen (PVE)
Samen met u gaan we een programma van eisen opstellen, hierbij inventariseren we uw eisen en wensen. Of dit nu een verbouwing, nieuwbouw woonhuis, utiliteitsbouw, industrie of stedenbouw betreft.
Dit is een belangrijk document, hiermee wordt de basis gelegd voor de vormgeving – ontwerp en bouwkosten.
Een uitgebreid PVE waarin alle facetten van het gebouw zijn opgenomen zorgt voor een project met minder ongevraagde punten in het ontwerp.

Uw woonbeleving staat centraal in het ontwerp

In het bouwkundig ontwerp zijn de plattegronden meestal het belangrijkste ontwerp element van het bouwwerk.
Integraal ben je dan ook al bezig met het interieurontwerp.

Vanaf het begin van het ontwerpproces bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van de kennis en ervaring van een interieurontwerper. De interieurontwerper kan details verder uit werken bijvoorbeeld voor het ontwerpen van kasten op maat, het plaatsen van meubelstukken die al in uw bezit zijn  enzovoort.
Bij de volgende stap in het ontwerp komt de stylist erbij om de kleuren en materialen samen met u en   eventueel de interieurontwerper uit te zoeken.

Verlichting is voor de sfeer in een gebouw erg belangrijk. Een bij u passend lichtplan wordt al in het begin van het ontwerptraject door ons verzorgd en verwerkt in het bouwkundige deel van het ontwerp.

Vormgeving-ontwerp-architectuur

We maken een vertaling vanuit het programma van eisen van de opdrachtgever, het gemeentelijke bestemmingsplan en de welstandscriteria naar een ontwerp. Dit kan een ontwerp zijn uit onze eigen ontwerpstudio of van één van de samenwerkende architecten. Het ontwerpteam – architecten hebben liefde voor hun vak. Dit resulteert in mooie uiteenlopende projecten; zie onze referenties.

We beginnen met de schetsfase met kostenraming en dit resulteert in een definitief ontwerp die we voorleggen bij de gemeente voor vooroverleg met de welstandcommissie en toetsing bestemmingsplan.

JK HOUSES verzorgt

 • schetsontwerpen uit de eigen ontwerpstudio; 2D, 3D en eventueel met visualisaties en animatie.
 • bouwkundig tekenwerk
 • 3D tekenwerk – Bim – Visualisatie
 • bouwkundigtekenwerk
 • bouwaanvraagtekeningen (DO)
 • bestektekeningen
 • werktekeningen
 • detail tekeningen
 • constructietekeningen
 • Bouwfysica
 • Aanbesteding
 • lichtplan
 • interieurontwerp

Bouwkundig tekenwerk

Na het schetsontwerp verzorgen wij bouwkundig tekenwerk voor verbouw, nieuwbouw en renovatie voor woningbouw, projectbouw, utiliteitsbouw en industrie in elke fase van het bouwproces. Alle fases in zowel verbouw, nieuwbouw als renovatiewerk wordt bij ons in 3D verwerkt. Dit versnelt het proces doordat alle moeilijke details en facetten tijdens de bouw al bij het ontwerpen in beeld zijn. Alle genoemde tekeningen worden gebruikt bij de contract stukken met de uitvoerend aannemer.

3D tekenwerk – Bim – Visualisatie

Wij kijken ver vooruit en willen alles goed in beeld hebben voor dat de bouw aanvangt. Dit is de reden waarom wij al het tekenwerk uitwerken in 3D (werk details 2D). Het grote voordeel van 3D is de BIM (bouw informatie management) mogelijkheid. Hierbij komt alle informatie van een project in een model. In dit model komt alle input van alle toeleveranciers en onderaannemers. Hierdoor wordt en de foutmarges en faalkosten tijdens de bouw tot een minimum gebracht. Naast 3D tekenwerk kunnen we voor elk project ook visualisaties verzorgen.

Bouwfysica

Dit is een  belangrijk onderdeel bij elk project en vergen zeker aandacht. U moet hierbij denken aan onder andere: thermische isolatie berekening, luchtdicht – tocht dichtheid berekening, daglicht berekening, passief bouwen, koude bruggen voorkomen. Aan de hand van de gegevens die hieruit voort komen in combinatie met uw budget wordt de installatie (duurzaamheid) bepaald voor een gewenst comfort.

Aanbesteding

Als alles in de voorbereiding is afgerond gaan we over tot aanbesteding van het project. Dit kan zijn: onderhandse aanbesteding, Europese aanbesteding of openbare aanbesteding. Dit wordt uitgevoerd met de uitgewerkte stukken; de bestektekening met een geschreven bestek (technische omschrijving van het project). In dit geschreven bestek zijn ook de administratieve voorwaarden opgenomen waar de aannemer en de opdrachtgever zich aan moeten houden.

Een helder concept

Met JK HOUSES weet u altijd waar u aan toe bent. U heeft namelijk één aanspreekpunt gedurende het gehele bouwtraject, van ontwerpproces tot oplevering. Dat maakt het bouwen voor u als opdrachtgever ontspannen en feestelijk. Als de bouw in volle gang is, kunt u namelijk alvast nadenken over de inrichting van uw nieuwe huis of tuin.

Wilt u een mooi ontwerp of bouwkundige uitwerking van uw plannen?

contact streep

Wij denken graag mee bij het uitwerken van uw plannen en ideeën. Voor zowel nieuwbouw als verbouw.

BEL VOOR EEN AFSPRAAK
050 4042800